Siapa pernah makan nasi goreng cornbeef?
Atau pernah dengar tak cornbeef sebelum ini?
Bagi orang-orang Borneo ( Sabah & Sarawak), ini adalah satu masakan yang menjadi kesukaan ramai sebab sedap dan senang memasaknya.
Nasi goreng ini sesuai sangat dimasak apabila anda ada lebihan nasi tetapi malas nak sediakan bahan-bahan memasak untuk memasak nasi goreng lain.
Jadi, saya kongsikan macam mana nak memasak nasi goreng cornbeef ini dan selamat mencuba!
Bahan-bahan:
Cornbeef - dicincang
Nasi sejukBawang merah - dicincang
Bawang putih - dicincang
Minyak masak
Telur ayam 1 biji
Cara-cara memasaknya:
1. Tumiskan bawang merah dan putih
2. Masukkan cornbeef dan gaulkan sampai sebati
3. Masukkan telur ayam dan gaulkan sebati
4. Masukkan nasi dan gaulkan sebati
Siap!!
TIPS!
Tin cornbeef ni kan, lain mcm cara buka dia, jadi berdasarkan pengalaman saya, kalau buka tin cornbeef ni, kena hati-hati dan buka pelan-pelan.
What's your opinion?
Please share your thoughts.