#keriitletokitchen: Cara-cara membuat donut gebu pasti jadi


I finally know how to make the donut! yeahhh!!! and its really 'menjadi!'.
It's super easy and it's my mum's style and my sister learned from her...why am I left out?? hahaa.Lesson learned, ask mum how to make it hahaa.
Its gebu just like I wanted!
So, here is the recipe. Please try and let me know if not jadi jugak okay?


🍩
Bahan-bahan:
1. Tepung gandum(1 kg)
2. Margerine(2 sudu)
3.Yis(1 bungkus)
4. Air
🍩
Cara- cara membuatnya:
1. Campurkan tepung gandum dan yis dan ramaskan dengan tangan sehingga sekata.
2. Letakkan majerin dalam 1(campuran 1) dan ramaskan sehingga sebati.
3. Tuangkan air perlahan- lahan sehingga menjadi doh.
4.Biarkan doh mengembang dalam 5 minit.
5. Bentukkan doh menjadi donut.
6. Biarkan donut selama 30 minit.
7. Goreng dalam minyak yang panas sampai menjadi warna keemasan.
8.Siap!! 
🍩🍩🍩🍩🍩
#donutlover #easymakingdonut

Love,
Aya


What's your opinion?

Please share your thoughts.

Powered by Blogger.

Follow me on Instagram (@estelle.payaroni)